Volledig interieuradvies woonkamer Zwolle

Interieurontwerp woonkamer 

Vaak zitten architecten vast aan de richtlijnen van de commissies van de gemeente voor een project om bijvoorbeeld een bepaalde uitstraling te creëren. In dit geval heeft het huis waar wij een interieurontwerp voor gemaakt hebben een enorme hoeveelheid raampartijen. Doordat de woonkamer veel ramen heeft, is er slechts één hoek waar de bank eigenlijk kan staan. Ook zit de TV aansluiting op een standaard plek waar het licht van buiten recht op schijnt. Om goed naar de tv te kunnen kijken, zal de hoekbank met de rug naar de ramen gezet moeten worden. Echter is dit geen oplossing.

Daarnaast is de wens van de huiseigenaren een haard in de woonkamer. De haard kon maar op één plek geplaatst worden, namelijk naast de TV. Als je de haard daar zou plaatsen dan ben je je warmtebron kwijt want je gaat niet naast de haard zitten aangezien je dan zowat in de TV zit.

Rekening houdend met deze "problemen" hebben wij een interieurontwerp voor de woonkamer gemaakt:

Wij hebben de woonkamer in twee hoekjes verdeeld zodat je én naar de TV kan kijken én van de haard kan genieten. Je kan namelijk op een chaise longue of op een récammière naar de tv kijken en aan de andere kant kan je dan een hoekje maken met een fauteuille zodat je echt knus om de haard kan zitten. Je kan je afsluiten van de tv, maar toch ben je bij elkaar in de ruimte in twee verschillende hoekjes.

Door de juiste elementen bank te kiezen, kan je voor een verjaardag de banken en de fauteuil zo neer zetten dat je het in een feest opstelling kan zetten. Dan zit je wel met je rug naar de ramen, maar voor een verjaardag is dat voor een keer niet erg.

Stylingadvies woonkamer

Qua styling hebben de huiseigenaren eigen kunstwerken waar wij de styling op af zullen stemmen. Bijvoorbeeld een tafellamp in een kleur nuance die ook in de kunstwerken zitten. En de kussens op de bank worden op basis van de kleuren uit de kunstwerken uitgekozen.

Tussen de eetkamer en de woonkamer komen openslaande deuren. Een beetje industriële stijl, zwart metaal met glas. De lange wand vanuit de woonkamer naar de eetkamer, komt in een accent kleur zodat de woonkamer en de eetkamer verbonden worden. De rest wordt een basiskleur.

Interieurbouwer

De eettafel, de eetkamerbanken en het tv dressoir worden allemaal van massief eiken op maat gemaakt door onze interieurbouwer. Hiermee verbindt je de ruimtes nogmaals, omdat je hetzelfde soort hout constant terug laat komen. Voor al het maatwerk maken wij diverse technische tekeningen waar de opdrachtgever uit kan kiezen. Op basis van de uitgekozen tekening maakt onze meubelmaker de meubels.