Interieurontwerp Woonkamer

Interieurontwerp Woonkamer

Jaar: 2019

interieuradvies door interieurontwerp woonhuis woonkamer eetkamer en hal

Voor een woonhuis in Zwolle hebben wij voor de gehele begane grond een interieuradvies gegeven in de vorm van een interieurontwerp. Tijdens het intakegesprek hebben de huiseigenaren aangegeven fan te zijn van een gewaagde print als behang en liefhebber te zijn van donkere kleuren. Pasteltinten passen niet in hun ideale plaatje. De huiseigenaren weten wel wat ze leuk vinden, maar niet hoe ze het toe moeten passen. Ze hebben zeker het lef om een gewaagd behang op een muur te plaatsen, maar weten niet hoe ze dit toe moesten passen. Het toepassen van een gewaagde print is ook zeker geen gemakkelijke taak. De huiseigenaren hadden zelf al een behang gezien die waar ze helemaal gek van zijn. In het ontwerp hebben we verschillende varianten van dit behang meegenomen. De keuze van het behang is het uitgangspunt voor de rest van het interieur.

Interieuradvies woonkamer 

De huiseigenaren willen ook graag een afscheiding tussen de eetkamer en de woonkamer. Ze zijn fan van stalen deuren maar aangezien de voorkamer in verhouding te smal is om af te sluiten met deuren is dit niet praktisch. Om toch een afscheiding te maken, hebben we een kast als roomdivider aangeraden. Daarnaast hebben we niet gekozen voor kasten aan beide zijden in verband met de doorloop. Als kas hebben wij een hele gave vitrinekast tot plafond met aan bovenzijde glasdeuren met staal voor servies aangeraden De onderzijde zouden we dicht houden als bergruimte voor speelgoed.

Als wand voor de gewaagde print hebben we de wand achter de bank gekozen. De print zou je over de gehele wand kunnen doen, maar dan kan het ook too much worden. Een andere optie is de helft van de want bekleden met de print. Ze zouden de achterkant van de vitrinekast ook kunnen bekleden met de print. Dit is net wat anders dan het geijkte simpele. Daarnaast creëer je echt een intiem hoekje wanneer je het behang laat doorlopen. Je kan op de achterkant van de kast een grote spiegel ophangen zodat de ruimte nog groter zal lijken.

Als bank hebben we een elementenbank aangeraden aan de hand van een aantal voorbeelden. Het vloerkleed is lastig om te bepalen aangezien het behang nog niet bekend is. De gordijnen zouden wij laten lopen van muur tot muur. Naast de bank zou een plantentafel op wielen kunnen staan die opzij geschoven kan worden naast de deur naar de hal. Hierdoor ontstaat er speelruimte achter de bank voor de kinderen. Aan de muur hebben we de wandlamp Flow 265 in zwart aangeraden.

Aan de tv-wand zou een zwevend ondiep TV dressoir op maat gehangen kunnen worden. Boven het dressoir raden wij een compositie van wanddecoratie zoals foto's en objecten aan. Hun (mega) grote tv gaat dan op in de compositie van de wanddecoratie. Als verlichting hebben we twee opties bedacht: een tafellamp op de kast of wandlampen als onderdeel van de compositie.