Interieurontwerp Nieuwbouwwoning Woonkamer

Interieuradvies door middel van een persoonlijk interieurontwerp

Wens van de klant om een interieur ontwerp te maken voor eetkamer en woonkamer. We hebben in het ontwerp twee varianten gemaakt.

De klant gaf aan de "oude" bank graag mee te willen nemen naar het nieuwe huis. De bank was dus ons uitgangspunt voor het ontwerp. Variant A is hun eigen idee en variant B is een idee door ons bedacht. Voor de klant is het erg belangrijk dat de haard een belangrijke plek in de ruimte krijgt. Op basis van die wens hebben wij ontwerp B gemaakt.

Verder was een belangrijk punt om zoveel mogelijk opbergruimte te creëren met name voor hun kinderen. We hebben hiervoor een dressoir ontworpen waarin zowel het speelgoed als ook een plekje is voor de kinderen om te zitten namelijk in een geïntrigeerd zithoekje. In de avond is al het speelgoed verdwenen omdat het bankje eruit kan schuiven.

In het ontwerp A is de haard geheel geïntegreerd in de wandkast en rechts daarvan ruimte gemaakt voor houtblokken. In ontwerp B wordt de haard als roomdivider gebruikt. De haard zal ervoor zorgen dat de gebruiksruimtes duidelijk worden en dat er gezellige hoekjes worden gecreëerd. Doordat er meer hoekjes worden gecreëerd, creëer je eigenlijk meer ruimte.

Interieuradvies woonkamer:

In het tweede ontwerp hebben wij de haard zo geplaatst dat het een hoekhaard is en het vuur dus door drie zijden zichtbaar is. De haard wordt een echte eye-catcher in de ruimte. Op de muur tegenover de haard hebben we een hoge  kast ontworpen waar in de kopse kant van de kast ruimte is voor houtblokken. Je verbindt de ruimte door de haard en het hout op deze manier te plaatsen in de ruimte.

Ook hebben we voor de linker wand een laag dressoir ontworpen waar een verborgen tafeltje en krukjes voor de kinderen in zitten. De overige lades kan gebruikt worden voor speelgoed. Hierdoor heeft de klant, zoals gewenst, veel opbergruimte. In de woonkamer hebben we een groot kleed over de gehele breedte aanbevolen, waardoor je een geheel creëert. Daarbij is een groot kleed goed voor de akoestiek en fijn om op te spelen.

Voor de "TV-wand" hebben we een houten wandkast ontworpen welke we tot het plafond laten lopen met push open deuren en een aantal open vakken en een aantal vakken met deurtjes in hout. De vakken zijn op maat gemaakt voor de TV, de platenspeler, LP's en overige opbergmogelijkheden. In de kast en de vakken is het mogelijk om verlichting te installeren voor indirect licht.

Kleuradvies woonkamer:

In ons ontwerp hebben wij voor de klant zelf ook een materialisatie en kleurpalet meegenomen. Een overzicht van alle aanbevolen materialen en kleurnummers. We hebben geadviseerd de basis rustig te houden door een zachte basic kleur te kiezen voor de gehele ruimte en juist met accessoires de ruimte pit geven.

 

De huiseigenaren ontvingen bij het ontwerp ook een productvoorstel/shoppingadvies.