Interieurontwerp Eetkamer en Keuken

Interieurontwerp Eetkamer en Keuken

Jaar: 2019rieuradvies door interieurontwerp woonhuis woonkamer eetkamer en hal

Voor een woonhuis in Zwolle hebben wij voor de gehele begane grond een interieuradvies gegeven in de vorm van een interieurontwerp. Tijdens het intakegesprek hebben de huiseigenaren aangegeven fan te zijn van een gewaagde print als behang en liefhebber te zijn van donkere kleuren. Pasteltinten passen niet in hun ideale plaatje. De huiseigenaren weten wel wat ze leuk vinden, maar niet hoe ze het toe moeten passen. Ze hebben zeker het lef om een gewaagd behang op een muur te plaatsen, maar weten niet hoe ze dit toe moesten passen. Het toepassen van een gewaagde print is ook zeker geen gemakkelijke taak. De huiseigenaren hadden zelf al een behang gezien die waar ze helemaal gek van zijn. In het ontwerp hebben we verschillende varianten van dit behang meegenomen. De keuze van het behang is het uitgangspunt voor de rest van het interieur.

Interieur advies eetkamer

De huiseigenaren willen graag een grote eetkamertafel en daarom hebben wij een op maat gemaakte eettafel van 300x90 aangeraden. Aan de eettafel hebben wij een zwevende eetkamerbak in eiken of met stalen frame bedacht. Ze zouden kunnen kiezen voor een vaste rugstoffering of alleen zitkussens. Op de wand achter de eettafel zou het behang doorgetrokken kunnen worden of geschilderd kunnen worden in een basiskleur.

Als eetkamerstoelen en barkrukken raden wij een Mix&Match aan. De kleur en het materiaal zou afgestemd moeten worden op de behang- of verfkeuze.

Interieuradvies keuken

In de keuken zouden we tegeltjes achter de planken niet aanraden, omdat dit te onrustig is in combinatie met alle andere verschillende materialen. Ons advies is om het te schilderen in de basiskleur of de gehele keukenwand in off-black te verven. Daarnaast zou op de muur naast de keuken een Dockfour compositie geplaatst kunnen worden. Deze panelen hebben diverse functies, zoals een schoolbord, een magneetbord, elastieken, haakjes of een klok.