Volledig interieuradvies vrijstaandhuis Zwolle

Interieuradvies woonkamer 

Vaak zitten architecten vast aan de richtlijnen van de commissies van de gemeente voor een project om bijvoorbeeld een bepaalde uitstraling te creëren. In dit geval heeft het huis waar wij een interieurontwerp voor gemaakt hebben een enorme hoeveelheid raampartijen. Doordat de woonkamer veel ramen heeft, is er slechts één hoek waar de bank eigenlijk kan staan. Ook zit de TV aansluiting op een standaard plek waar het licht van buiten recht op schijnt. Om goed naar de tv te kunnen kijken, zal de hoekbank met de rug naar de ramen gezet moeten worden. Echter is dit geen oplossing.

Daarnaast is de wens van de huiseigenaren een haard in de woonkamer. De haard kon maar op één plek geplaatst worden, namelijk naast de TV. Als je de haard daar zou plaatsen dan ben je je warmtebron kwijt want je gaat niet naast de haard zitten aangezien je dan zowat in de TV zit.

Rekening houdend met deze "problemen" hebben wij een interieurontwerp voor de woonkamer gemaakt:

Wij hebben de woonkamer in twee hoekjes verdeeld zodat je én naar de TV kan kijken én van de haard kan genieten. Je kan namelijk op een chaise longue of op een récammière naar de tv kijken en aan de andere kant kan je dan een hoekje maken met een fauteuille zodat je echt knus om de haard kan zitten. Je kan je afsluiten van de tv, maar toch ben je bij elkaar in de ruimte in twee verschillende hoekjes.

Door de juiste elementen bank te kiezen, kan je voor een verjaardag de banken en de fauteuil zo neer zetten dat je het in een feest opstelling kan zetten. Dan zit je wel met je rug naar de ramen, maar voor een verjaardag is dat voor een keer niet erg.

Stylingadvies woonkamer

Qua styling hebben de huiseigenaren eigen kunstwerken waar wij de styling op af zullen stemmen. Bijvoorbeeld een tafellamp in een kleur nuance die ook in de kunstwerken zitten. En de kussens op de bank worden op basis van de kleuren uit de kunstwerken uitgekozen.

Tussen de eetkamer en de woonkamer komen openslaande deuren. Een beetje industriële stijl, zwart metaal met glas. De lange wand vanuit de woonkamer naar de eetkamer, komt in een accent kleur zodat de woonkamer en de eetkamer verbonden worden. De rest wordt een basiskleur.

Interieuradvies eetkamer

Een wens van de huiseigenaren was dat ze vaste banken aan de wand wilden in een licht houten kleur (eiken maar dan wat lichter). Aan de zijkant van de eetkamer zit een heel groot raam, wat wel veel licht geeft, maar je krijgt wel een soort twee deling in de eetkamer. Rechts naast het raam ontstaat een loze hoek, dus dit plekje hebben wij een functie gegeven door de eetbank te herhalen met wat poefjes. Daar onder komt dan een rond kleed. Een van de huiseigenaren houdt heel erg van lezen (boeken en tijdschriften) dus tegenover het bankje komt een functionele kast voor zowel de tijdschriften, als de post, je sleutels, een oplaad plek voor telefoons.

Aan de muur zou een dock four systeem kunnen met een klok, mededelingenbord, een krijtschrift, elastieken, etc. De stoelen zijn Mix&Match (later door ons uitgekozen). Een beetje scandinavisch/urban. De vloer is een betonvloer welke qua kleur afgestemd is op de basiskleur op de muur.

Interieurbouwer

De eettafel, de eetkamerbanken en het tv dressoir worden allemaal van massief eiken op maat gemaakt door onze interieurbouwer. Hiermee verbindt je de ruimtes nogmaals, omdat je dezelfde soort hout constant terug laat komen.

Zolderverdieping

Ze wilden graag een inloopbadkamer naast hun slaapkamer. Veel schoenen en kleding. Er moest een werkkamer komen met een

Er moest ook een slaapkamer komen voor een schoonmoeder die vaak oppast. Wij hebben op de

De douche moest in het midden van de kamer komen omdat er geen enkele muur was waar de douche tegen aan kon staan. Voor de schoonmoeder hebben een bedstede gemaakt tegen een schuine wand. Precies bij die bedstede zit ook een dakraam voor licht en frisse lucht. In de werkkamer is genoeg ruimte voor een groot bureau, printers etc.

In de slaapkamer hebben we wel gewoon het hoge dak behouden zodat je daarmee juist het prachtige punten dak kan zien. In de slaapkamer komen onder het schuine deel metalen rekken zodat het industriële weer terug komt. ook hier hebben we een klein hoekje gemaakt waar gelezen kan worden. In een fautuille met een rond kleedje eronder.

Op de vloer komt een lichte PVC houtkleur. Niet op drie verdiepingen drie verschillende vloeren. PVC komt op twee verdiepingen.

Mooij the random light. Dat is al een eye-catcher op zich functioneel. Geeft mooi licht waardoor je een beetje het scandinavische stijltje benadrukt.

 

we ticked all the boxes.