Interieurontwerp Kantoor Notaris Heid

Voor het kantoor van de nieuwe notaris hebben wij een interieurontwerp mogen maken. De kleur van het logo van het notariskantoor is groen. Wij hebben ervoor gekozen om een afgeleide van de kleur groen uit het logo te gebruiken voor in het kleurenpalet van dit ontwerp. We hebben een lambrisering voor op de gehele wand achter het bureau bedacht zodat het bureau verbonden wordt met de tafel. De zitmeubels hebben we allemaal in dezelfde kleur bedacht, namelijk velvet green. We hebben geadviseerd de stoelen voor de vergadertafel en achter het bureau in dezelfde kleur en materiaal te bestellen, maar om wel voor twee verschillende designs te gaan. De Aunty en de Cosy. Ook de sofa voor de zithoek hebben wij in hetzelfde materiaal en dezelfde kleur geadviseerd.

Als kleur voor de accessoires en de aankleding hebben wij de kleur goud gekozen. We hebben geadviseerd deze terug te laten komen in de styling op de kantoorkast in bijvoorbeeld een vaas of een waxinelichtje. Ook de aanbevolen wandlamp en het salontafeltje bevatten een gouden tint.

We hebben aanbevolen een groot kleed onder het bureau en het zithoekje te leggen om deze te verbinden. Het kleed moet zorgen voor verbinding, maar hoeft geen eye-catcher te zijn. Daarom hebben wij het Saba kleed in de kleur Oyster grey aangeraden.

De wens van de nieuwe notaris was een aparte vergadertafel en een "afgesloten" bureau met kast. We hebben op deze wens ingespeeld door een soort roomdivider te ontwerpen. Deze functionele roomdivider bestaat uit een kantoorkast met daaraan een bureau bevestigd. Zowel de vergadertafel als de kantoorkast en het bureau zijn in eiken afgewerkt. We hebben de kantoorkast zo ontworpen dat er genoeg opbergruimte is en er ook nog ruimte voor eventuele styling is. De vergadertafel en het bureau hebben dezelfde moderne stalen framepoten. Deze meubelen hebben wij op maat laten maken door onze meubelmaker. De meubelmaker heeft voor alle andere ruimtes in het notariskantoor dezelfde materialen gebruikt waardoor er een samenhang in het gehele kantoor ontstaat.

Al deze punten zijn een beschrijving van het eerste interieurontwerp voor het kantoor. We hebben dit ontwerp voorgelegd aan de notaris en deze heeft aangegeven wat wel en niet naar wens was. Op basis van deze feedback hebben wij een aantal kleine aanpassingen gedaan in het ontwerp. Zo is het salontafeltje een stoere zwarte sidetable geworden en is de styling op de kantoorkast een dienblad met vazen en wat siertakken geworden.

Op de muren hebben wij in overleg twee wandprints bedacht, namelijk één achter het bureau en een tegenover de vergadertafel. De wandprint achter het bureau is een bovenaanzicht van de stad Harderwijk met een molen en een poort. De wandprint tegenover de vergadertafel is een grafisch bewerkte kaart van het werkgebied. De notaris reguleert veel hypotheken in Harderwijk, vandaar de keuze voor deze stad.